lokakuu 22, 2018

Varpaisjärvi uudelle asukkaalle

 

Onko sinunkin haaveena maalaiselämä luonnon rauhassa? Varpaisjärvi on elävä ja kukoistava taajaama keskellä Pohjois-Savon kauniita metsiä ja vesistöjä. Elämä maaseudulla ei ole niin rankkaa tai vaikeaa kuten moni kaupunkilainen voisi kuvitella vaan usein huomattavasti stressittömämpää ja helpompaa kuin kaupungissa. Maaseudulla asuminen tulee usein halvemmaksi kuin kaupungissä, missä on usein pulaa kohtuuhintaisista asunnoista. Etenkin lapsiperheille asuminen maaseudulla on edullisempaa ja mielekkäämpää. Asuminen luonnon helmassa on tutkitusti terveydelle parempi vaihtoehto kuin kaupungin pakokaasujen keskellä eläminen ja myös maalla voi elää yhtä mielekästä ja kiinnostavaa elämää kuin kaupungissakin. Eipä ihmekkään että maalle muuttaminen on jatkuva keskustelun aihe kaupungeissa asuvalle

Varpaisjärvestä tekee houkuttelevan kotipitäjän kenelle tahansa seuraavista syistä:

1. Upea luonto ja puhdas ilma

Varpaisjärvellä on laajat metsät, jotka tarjoat loistavat mahdollisuudet ulkoiluun, patikointiin, retkeilyyn ja metsästykseen. Marjastajat ja sienestäjät pääsevät nauttimaan puhtaista luonnon antimista ja vesistöt tarjoavat mahdollisuuksia kalastukseen ja veneilyyn. Talvella alueella asuvaa odottaa hohtavat hanget ja mitä upeimmat hiihtoladut.Taajaamasta puuttuu myös raskasteollisuus mikä tarkoittaa että alueella on raikas ja puhdas ilma, jonka takaa puhtaat ja terveet metsät.

2. Palvelut

Varpaisjärven taajaamasta löytyvät kaikki keskeisimmät palvelut, kuten kaupat, ravintolat, huoltoasemat, kirjastot, koulu sekä postit että pankit, unohtamatta kirkkoa ja kansanopistoa. Myös vanhusten palvelut toimivat moitteettomasti. Kuntaliitoksen johdosta myös Lapinlahden puolella olevat palvelut ovat Varpaisjärven taajaaman ulottuvissa ja mahdollistavat kaikkien palveluiden saatavuuden.

3. Lapsiystävällisyys

Varpaisjärvi on erittäin lapsiystävällinen ja se on luonnollinen paikka pienen ihmisen elää ja kasvaa aikuiseksi. Kunta ja seurakunta järjestää paljon ohjelmaa lapsille ja nuorille, ja taajamasta löytyy myös leikkipuisto, joka on erityisesti pienten lasten suosiossa.

4. Turvallisuus

Varpaisjärvi on erittäin turvallinen ja rauhallinen paikka, missä puuttuu kaupungille tyypillinen rauhattomuus. Taajaamassa voi kävellä iltaisin rauhassa missä vaan ja pienestä asukasluvusta johtuen, tapahtuu alueella rikoksia erittäin harvoin.

5. Yhteisöllisyys

Varpaisjärvellä ihmiset tervehtivät toisiaan ja yhteisöllisyyttä arvostetaan muutenkin enemmän. Maaseudulla on helppo tutustua ihmisiin, jos vain haluaa ja uudet tulokkaat otetaan avosylin vastaan. Taajamassa järjestetään tiuhaan erilaisia tapahtumia. Kesällä kylän torilla järjestetään markkinoita ja erityisesti Varpaisjärven seurakunta järjestää aktiivisesti erilaisia kerhoja niin lapsille kuin aikuisille, joissa tavata saman kylän väkeä yhteisen tekemisen puitteissa.

6. Rauhallisuus

Varpaisjärvi on erittäin rauhallinen paikka asua, ja sopii myös niille jotka arvostaa omaa tilaa ja vaalivat omaa yksityisyyttään. Luonnon välitön läheisyys mahdollistaa rauhan täytteisen elämän, ilman jatkuvaa stressiä ja murehtimista. Tällöin aikaa jää lopulta enemmän elämästä nauttimiseen.

7. Asuminen

Asumisen ahtaudesta ei tarvitse Varpaisjärvellä kenenkään kärsiä, koska vapaata tonttimaata on taajaamassa vielä runsaasti jäljellä. Tämä tarkoittaa hyviä uusia etenkin lapsiperheille, jotka haaveilevat omasta talosta. Asuntojen ja kiinteistöjen hinnat ovat murto-osan Etelä-Suomen hinnoista mikä tarkoittaa että rahaa jää enemmän elämästä nauttimiseen.

8 Sijainti

Varpaisjärveen sopii lausahdus “tarpeeksi kaukana, mutta tarpeeksi lähellä”. Iisalmeen ajaa alle puolessa tunnissa ja Kuopioonkin pääsee alle tunnissa, josta on juna- ja lentoyhteydet muualle Suomeen ja Suomen ulkopuolelle.

Mikäli kiinnostus Varpaisjärveä kohtaan heräsi ja haluaisit tietää lisää – ota rohkeasti yhteyttä kuntaan. Paremman käsityksen Varpaisjärven ainutlaatuisuudesta saat kuitenkin vierailemalla alueella. Et varmasti pety!

journal-blog