lokakuu 6, 2023

Tapetoi kotiisi luonnon läsnäolo viehättävällä Varpaisjärvellä

Aiemmin omana kuntanaan toiminut Varpaisjärvi on nykyisin Lapinlahden kunnan pitäjä, joka viehättää niin asukkaita kuin matkailijoita. Tämä Pohjois-Savon helmi lepää vesistöjen äärellä ja kuvastaa aitoa, savolaista tunnelmaa ympäri vuoden. Noin 1000 asukkaan pieni, mutta viriili kylätaajama tarjoaa varsin kattavat palvelut, sillä kylästä löytyy peruskoulun lisäksi muun muassa kauppa, pankki, apteekki, kukkakauppa, kirjasto, tori ja ravintolapalveluita.

Koti ja lomakohde

Varpaisjärvi onkin erinomainen kohde sekä vakituiseen asumiseen että vapaa-ajan viettoon. Alueen erinomaiset liikuntamahdollisuudet, vaikuttavat nähtävyydet ja aito, puhtaan luonnon rauha tuovat päivittäiseen elämään mukavasti maustetta. Seutu onkin erinomainen ympäristö niin aktiivitoimijalle kuin omaa rauhaa kaipaavalle.

Asuinpaikka luonnon helmassa

Varpaisjärvellä voit valita asuin- ja lomaympäristöksi taajaman, jossa palvelut ovat lähellä tai luonnonrauhan jylhissä metsämaisemissa vetten äärellä. Maaseudun asumismuodot ovat useimmiten rivitaloista kunnostettuihin rintamamiestaloihin ja moderneihin tilaratkaisuihin. Luontoympäristön upean tunnelman voi tuoda helposti sisälle asti valitsemalla seinillesi Kotitapetti ratkaisuja. Sisustamalla vaikkapa olohuoneen seinän Kotitapetti valikoiman metsäisellä luontomaisemalla pysyt sisätiloissakin luonnon äärellä.

Unelmien äärellä

Sisustus on helppo ja persoonallinen tapa tehdä kodista omannäköisensä. Kotitapetti -valikoimalla voit värittää jokaisen huoneen omaksi sielunmaisemaksesi, viemättä kuitenkaan huomiota kauniilta asuinympäristöltä. Varpaisjärvellä unelmat tuntuvatkin olevan käsinkosketeltavissa, kun kävelet ajatustesi kera hiljaisella metsätiellä luonnon ääniä kuunnellen, tai uitat varpaitasi viileässä järvivedessä kiireisen päivän päätteeksi. Kylään on helppo asettua ja löytää itselleen sopiva majapaikka loman ajaksi tai vaikka vakituinen koti.

Maaseudun elinvoimaa

Varpaisjärvi on pienestä koostaan huolimatta elinvoimainen pitäjä, jossa panostetaan lapsiperheiden arjen hyvinvointiin ja edistetään joukkoliikenteen ratkaisuja liikkuvuuden parantamiseksi. Pitäjää ympäröivä Lapinlahden kunta ja sen muut kylät ovatkin täynnä luonnonläheistä kyläelämää, jossa kaikki tuntevat toisensa ja auttavat toisiaan. Pohjoissavolainen elämänasenne on täynnä uskoa omaan tekemiseen, ja siitä riittää ammennettavaa myös satunnaisille vierailijoille. Tule sinäkin kokemaan ehta maalaiskylän henki Varpaisjärvelle!

journal-blog