marraskuu 4, 2018

Varpaisjärven nykyinen seurakunta

Varpaisjärven seurakunta on ulospäinsuuntautunut ja taajaaman asukkaita palveleva kristillinen yhteisö, jolla on suuri rooli Varpaisjärven taajaman elinvoiman säilyttämisessä. Pyhän Mikaelin kirkossa tapahtuvien Jumalanpalvelusten lisäksi, seurakunnan aktiivisena keskuksena toimii seurakunta talo osoitteessa Kauppatie 17, 73200 Varpaisjärvi. Seurakuntatalolla sijaitsevat Diakoniatoimisto, Lasten kerhotila, Nuorten kerhotila ja nuorisotoimisto, jonka lisäksi katutasossa löytyy kirkkoherran, kanttorin ja suntion työhuoneet. Seurakunta hallinnoi myös Varpaisjärven hautausmaata.

Seurakuntatalon seurakuntasalissa järjestetään monenlaista ohjelmaa, ja se on mahdollista myös vuokrata omaan käyttöön kuten myös samassa rakennuksessa sijaitsevat ryhmätyötilat. Diakoniatoimisto on vastuussa diakoniatyöstä ja päivystää aktiivsesti maanantaisin ja torstaisin klo 9-10.

Varpajaisjärven seurakunta on pieni, mutta sitäkin aktiviinen. Seurakunnan toimintaan voi osallistua monin eri tavoin ja seurakunta järjestää erilaisia kerhoja ja tapahtumia. Lapsille sopivia kerhoja ja tapahtumia ovat pyhäkoulu ja perhekerhot, jonka lisäksi seurakunnan lastenohjaaja tekee myös kotikäyntejä puoli-yksi-vuotiaiden lasten perheisiin tarkoituksena tehdä seurakunta ja sen toiminta tutuksi.

Seurakunta järjestää myös apua ja tukea sitä tarvitseville ja seurakuntatalolla kokoontuu tukiystävien ryhmä, ikä-ihmisten kerho sekä omaishoitajien teemallinen vertaisryhmä. Varhaisnuorille järjestetään myös erilaisia kerhoja, leirijä ja retkiä. Erityisen suosituiksi ovat osoittautuneet varhaisnuorille järjestettävät toimintatorstait, jotka ovat heille suunnattua varhaisnuorten työtä.

Nuorille järjestetään myös paljon toimintaa kuten ISOS-koulutuksia, nuorten iltoja, yökahvilatoimintaa, jonka lisäksi seurakunta on aktiivisesti mukana koulu-ja oppilaitostyössä, unohtamatta järjestää rippileirejä. Kaikesta tästä saa lisätietoa seurakunnan nettisivuilta.

Varpajaisjärven seurakunta satsaa paljon myös musiikkiin ja seurakunta tunnetaankin vahvasta musiikkipuolen suuntautuneisuudesta. Seurakunta on erityisen kuuluisa Varpajaisjärven miesten- ja naislaujistaan Seurakuntasalilla pidetään niin lasten kuin aikuisten kuorojen viikottaisia kokoontumisia, jonka lisäksi salilla kokoontuu eri laulu- ja virsipiirejä. Mukaan kannattaa ilman muuta mennä, sillä mikä on sen mukavempaa kuin laulaa yhdessä rakastetuimpia virsiä, mukaan voi mennä vaikkei olisikaan aikaisempaa laulukokemusta.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Seurakunta on mukana myös erilaisissa perhejuhlissa, jotka ovat tietynlaisia käännekohtia ihmisen elämässä. Seurakunta kannustaa viettämään perhejuhlia ja tarjoaa apua ja osaamista, on sitten kyse ristiäisistä, rippijuhlista, häistä tai hautajaisista.

Jotta pääset alkuun perhejuhlan järjestämisessä, voit ottaa yhteyttä suoraan kirkkoherra Olli Kortelaiseen, 050 3311 441, olli.kortelainen@evl.fi tai Palvelutoimisto ja keskusrekisteriin. Mikäli haluat asioida jonkun asian tiimoilta on hyvä tarkistaa yhteystiedot täältä:

Lupa-asioissa tai esim. virkatodistusten kanssa on syytä olla yhteydessä suoraan Ylä-Savon keskitettyyn palvelutoimistoon ja keskusrekisteriin. Huomioithan että palvelutoimisto ja keskusrekisteri pitää huolta myös hautakseen liittyvistä asioista. Näiden asioiden tiimoilta voit ottaa suoraan yhteyttä Iisalmen toimistoon, joko käymällä paikanpäällä tai soittamalla 0447335201. Yhteystiedot löydät alta.

Palvelutoimisto ja keskusrekisteri

Iisalmen toimipiste: Ilvolankatu 14 b , 74100 Iisalmi

journal-blog