helmikuu 25, 2019

Varpaisjärvellä sattuu ja tapahtuu

 

Varpaisjärvi on aktiivinen ja elinvoimainen taajama, jolla kuntaliitoksesta huolimatta on vahva ja omaleimainen identiteetti. Oman kylän eteen ollaan valmiita tekemään työtä ja vaalimaan perinteitä. Kuntaliitoksesta huolimatta Varpaisjärvi jatkaa kukoistustaan, johon liittyy erilaiset tapahtumat.

Koko kesän kohokohta on ehdottomasti Varpaisjärven maalaismarkkinat, joista huokuu Pohjois-Savolaiset perinteet. Joka kesä järjestettävät Maalaismarkkinat, järjestetään seuraavan kerran la 21.7.2018 klo 10-16. Tarjolla on monenlaista ohjelmaa erilaisista myyntikojuista lähtien. Tähtiesiintyjänä Souvarit! Lisäksi, perinnepihalla esitellään palo-ja pelastustoimen historiaa. Lapsia varten on pieneläinpiha sekä talutusratsastusta.

Joka kevät järjestetään myös toinen suurtapahtuma Toukotaika, joka on Varpaisjärven kulttuuritapahtuma, joka mahdollisuuden nauttia rennosta ja mukavasta yhdessäolosta tuoden koko kunnan yhteen. Tämä koko kunnan kokoava tapahtuma tarjoaa erilaista kultuuria ja taidetta. Kunnan eri harrastekerhot ja kulttuuritoimijat esittelevät toimintaansa. Luvassa on usein erilaisia musiikki-ja lauluesityksiä.

Varpaisjärven seurakunta on myös aktiivinen tapahtuminen järjestäjä ja Pyhän Mikaelin kirkossa järjestetään etenkin jouluisin konsertteja, joissa esiintyy joskus myös Suomen musiikkitaivaan kuuluisuuksia. Ravintola Reippaankulma järjestää myös joka viikonloppu erilaisia tapahtumia kuten visailuita, bändejä, esityksiä ja muita tapahtumia. Tunnelmallisia tanssiaisia järjestetään myös Jumisen Maamiesseura ry’n talolla. Yhdistys ylläpitää tanssilavakulttuuria Suomessa ja sen perinteisiin juhannustansseihin kannattaa jokaisen osallistua. Matkailijat ja vierailijat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi. Maaseudulla on mahdollista kokea aitoa suomalaista kulttuuria, joka on etenkin pääkaupunkiseudulta katoamassa.

journal-blog