marraskuu 2, 2017

Kaskikuusen kansalaisopisto sivistyksen nälkäisille

Varpaisjärvellä on ymmärretty myös koulutuksen ja sivistyksen vaikutus elinvoimaisen taajaaman rakentamisessa ja alueelta löytyy suosittu Kaskikuuden kansalaisopisto. Se sai alkunsa Lapinlahden ja Varpaisjärven kansalaisopistojen vuoden 2004 yhdistymisestä. Yhdistynyt kansalaisopisto jatkaa opetustaan koko Lapinlahden kunnan asukkaiden sivistämiseksi ja elämänmyönteisyyden lisäämiseksi.

Opetus on opistossa jaettu kahteen eri lukukauteen. Syyslukukausi alkaa pääsääntöisesti syyskuun puolessa välillä ja kevätlukukausi tammikuun puolessa välissä. Ilmoittautuminen onnistuu käymällä paikan päällä, internetissä tai puhelimitse. Opistonhenkilö kunta on palvelualtis ja auttaa mielellään uusia ihmisiä pääsemään mukaan opiston toimintaan.

Kaskikuuden kansalaisopisto järjestää erilaisia kursseja ja sen kurssitarjonta on kattava, josta jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Tarjolla on musiikki-ja laulukursseja sekä erilaisia käsityönkursseja. Lapsille on tarjolla erilaista puuhastelua aina sirkuksesta tanssiin. Tanssi-ja teatterikursseja on tarjolla toki myös aikuisille. Kansalaisopistossa voi opiskella myös muuta jännittävää kuten meditaatiota tai vaikka ukkojoogaa. Ikäihmiset on erityisesti huomioitu ja heille on räätälöity erilaisia ATK ja liikuntakursseja. Lisäksi tarjolla on tietenkin erilaisia kielikursseja, jonka lisäksi kansalaisopisto järjestää luentoja yhteistyössä Jyväskylän Yliopiston kanssa. Tarkemmat tiedot löydät opinto-oppaasta.

Kaskikuusen kansalaisopisto tekee tärkeää työtä Varpaisjärveläisen henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Oppiminen tuo lisää sisältöä elämään joten, jokaisen kynnelle kykenevän kannattaa tulla mukaan oppimaan! Huomioithan myös että opintotarjontaa pyritään jatkuvasti kehittämään ja myös kurssiehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

journal-blog