huhtikuu 14, 2019

Vanhukset ja ikäihmiset

Yhteiskuntamme seniorit ja ikäihmiset nähdään Varpaisjärvellä yhteisön tärkeimpinä jäseninä. Heidän panoksensa perinteiden säilyttäjinä on kiistaton ja heidän olemassaolo yhteisössä on kaikkien Varpaisjärveläisten ylpeyden ja ilon lähde. Kunnassa pyritään pitämään ikäihmisistä hyvää huolta, koska heidät nähdään vahvana yhteisön voimavarana. Lapinlahden kunta toimittaa erilaisia vanhuspalveluita niitä tarvitseville, joista merkittävimpinä mainittakoon kodinhoidon, kodinhoidon tukipalvelut, asumispalvelut, vanhusten laitoshoidon, vanhusneuvoston sekä palveluohjauksen. Vanhuspalveluista löydät lisätietoa kunnan nettisivuilta tai suoraan kunnan vanhustyöntekijöiltä. Nämä työntekijät ovat asiantuntevia ammattilaisia, joihin sopii ottaa yhteyttä, mikäli jos tulee mitä tahansa kysyttävää.

Ikäihmisten etua ajavat myös monet yhdistykset ja järjestöt kuten Eläkeliiton Varpajaisjärven yhdistys ry. Yhdistys järjestää monipuolista toimintaa eläkeläisille kuten kerhoja, luentoja, matkoja ja retkiä sekä antaa opastusta eläke-ja sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa. Yhdistys järjestää myös suosittua näytelmätoimintaa, johon ovat tervetulleita myös uudet jäsenet. Yhdistykseen liittyminen on helppoa ja sen voi tehdä internetissä. Lisätietoja löydät yhdistyksen hallituksen jäseniltä seuraavasta osoitteesta: http://yla-savo.elakeliitto.fi/yhdistykset/varpaisjarvi/yhteystiedot/

Monenlaista toimintaa ikäihmisille ja eläkeläisille järjestää myös vapaaehtoiskeskus Hoijakka Lapinlahdessa.

Myös Varpaisjärven seurakunta järjestää aktiivisesti ohjelmaa taajaman ikäihmisille. Erityisen suosittu on ikäihmisten kerho, joissa on tarjolla päiväkahvi, hartaushetki sekä mukavaa toimintaa ja keskustelua. Ikäihmisten kerho kokoontuu seurakunnan seurakuntasalissa, joka toinen tiistai kello 13 kevät- ja syyskaudella, osoitteessa Kauppatie 17.

journal-blog