toukokuu 18, 2019

Suunnitteletko kiinteistöprojektia Varpaisjärvelle?

Varpaisjärvi tarjoaa pienestä koostaan huolimatta hyvät puitteet yrittää ja perustaa vaikkapa oma startup-yritys, kutsutaanpa aluetta jopa Pohjois-Savon satumaiseksi aarteeksikin, joka tarjoaa esimerkiksi hyvät puitteet mökkeilylle. Varpaisjärven taajamalle on ominaista elinvoimaisuus ja aktiivisuus ja alueella vallitsee omaleimainen sekä vahva identiteetti, jonka varaan on hyvä rakentaa. Varpaisjärven alueella on myös mielenkiintoinen historia, josta on hyvä ammentaa inspiraatiota myös nykyajan projekteihin. Alueelta onkin ponnistanut menestyjiä, mikä ei ole pienellä paikkakunnalla jäänyt huomaamatta tai huomioimatta. Tästä syystä erilaiset kiinteistöprojektit voisivat menestyä tällä alueella, etenkin, jos juuresi sijaitsevat Varpaisjärvellä ja tunnet alueen kuin omat taskusi. Artikkelimme kertoo, kuinka pääset alkuun kiinteistöprojektisi rahoituksen kanssa.

Miksi Varpaisjärvi?

Kuten jo edellä todettiinkin, tarjoaa Varpaisjärvi hyvät puitteet yrittämiselle. Ensinnäkin vahva, elinvoimainen ja aktiivinen taajama kertoo siitä, että alueella puhalletaan yhteen hiileen ja ollaan valmiita jopa talkootyöhön toisten kyläläisten puolesta. Toiseksi rakentaminen ei ole tällä alueella läheskään niin kallista kuin monissa suurissa kaupungeissa ja niiden läheisyydessä – puhumattakaan pääkaupunkiseudusta.

Kuinka rahoitan kiinteistöprojektini Varpaisjärvellä?

Varpaisjärvelle kohoava kiinteistöprojekti ei välttämättä tule niin kalliiksi kuin vastaava projekti esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, joten startup-tyylinen kiinteistöprojekti voisi toimia, onhan kyseessä jo aivan uudenlainen yrityskulttuuri, joka on herätellyt jopa suomalaisen yritysjohdon ajattelemaan asioita uudenlaisesta kulmasta.

Ilman rahoitusta harva startup-yrittäjä kuitenkaan saa kiinteistöprojektia pystyyn, joten erilaiset rahoitusvaihtoehdot, kuten https://tessin.com/fi/ voivat olla tarpeen. Kerromme tässä kappaleessa hieman siitä, mistä Tessin-palvelussa on kyse ja mitä se voi tarjota uudelle yrittäjälle.

Tessinin toimialaa on kiinteistörahoitus ja nimenomaan digitaaliset rahoitusratkaisut. Sen kautta voivat hakea rahoitusta toimijat, joilla on kokemusta kiinteistöalalta ja joiden sijoituksen sisältöä voidaan pitää järkevänä. Lisäksi rahoituspäätökseen vaikuttaa toimijan oman pääoman tarve ja hänen mahdolliset rikoksensa tai aiemmat konkurssinsa. Lisäksi Tessin tarkistaa, onko hakijalla huomautuksia viranomaisrekistereissä.

Palvelun hyviä puolia ovat joustavuus ja nopeus sekä se, että rahoitusratkaisuja voidaan räätälöidä kunkin hakijan tarpeita vastaaviksi. Yhtä projektia voi siis olla rahoittamassa useita sijoittajia, mutta maksimisijoittajien määrä on kuitenkin rajoitettu 200 sijoittajaan.

Tessinin sivustolta näkee, kuinka paljon palvelun kautta on nostettu pääomaa, ja kuinka paljon sijoittajia sen verkostossa toimii. Tällä hetkellä pääomaa on nostettu lähes 136 000 000 euroa ja verkostossa toimii yli 45 300 sijoittajaa. Päättyneitä projekteja on tällä hetkellä reilut 130 kappaletta.

Tessin on Varpaisjärvelle suuntaavalle yrittäjälle hyvä valinta siinäkin mielessä, että sen rahoitusratkaisut ovat käytettävissä myös suurten kaupunkien ulkopuolisilla alueilla. Myöskään Varpaisjärvi ei siis ole poissuljettu vaihtoehto, kunhan vain ideasi on toteuttamiskelpoinen. Pääoman kautta brändisi voi saada aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, sillä sijoittajaverkosto tarjoaa sille laajaa näkyvyyttä. Verkoston kautta yrittäjälle avautuu ainutlaatuinen tilaisuus markkinoida omaa projektiaan vauraalle kohderyhmälle, joka on kiinnostunut kiinteistöistä ja kiinteistösijoittamisesta. Näin voi löytyä rahoituksen lisäksi myöskin uusia toimittajia, asiakkaita, yhteistyökumppaneita sekä projekteja. Varpaisjärvi ei ole läheskään kaikille suomalaisille tuttu paikka, mutta hyvän verkoston kautta alueella toimivan projektin on mahdollisuutta saada sellaista näkyvyyttä, joka voi auttaa nostamaan uuden startupin tulevaisuuden menestyjien joukkoon. Vanha sananlasku “Maasta se pienikin ponnistaa” ei voi olla kovin väärässä!

journal-blog